Klas u januaru ostvario rekordan izvoz jufke

Bez autora
Feb 05 2015

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo u januaru ove godine izvezla je više od 28 tona jufke i tako ostvarila najbolji rezultat od 1995. godine, kada je počela sa industrijskom proizvodnjom ovog nezaobilaznog sastojka bosanske kuhinje. Najveći izvoz jufke ostvaren je na tržišta Švicarske, Austrije i Njemačke. Jufka spada među naše najprodavanije proizvode na inostranim tržištima. Klas isporučuje pasterizovanu jufku u zemlje regiona, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država. U proteklom mjesecu izvezli smo gotovo 60.000 komada jufki. Raspolažemo posebnom tehnologijom i znanjem koji su nam omogućili najviše kriterije kvaliteta i sigurnosti hrane tako da je Klasova jufka ušla u mnoge svjetske trgovačke mreže. Naša jufka dostupna je u tržnim lancima kao što su njemački Real, austrijski Billa i Merkur, švicarski Otto’s, zatim na amazon.com, globalimportexp.com, parthenonfoods.com, balkanbuy.com, kazao je, tim povodom, Muamer Valjevčić, menadžer izvoza u kompaniji Klas d.d. Sarajevo.

Klas u januaru ostvario rekordan izvoz jufkeBosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo u januaru ove godine izvezla je više od 28 tona jufke i tako ostvarila najbolji rezultat od 1995. godine, kada je počela sa industrijskom proizvodnjom ovog nezaobilaznog sastojka bosanske kuhinje.

Najveći izvoz jufke ostvaren je na tržišta Švicarske, Austrije i Njemačke.

- Jufka spada među naše najprodavanije proizvode na inostranim tržištima. Klas isporučuje pasterizovanu jufku u zemlje regiona, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država. U proteklom mjesecu izvezli smo gotovo 60.000 komada jufki. Raspolažemo posebnom tehnologijom i znanjem koji su nam omogućili najviše kriterije kvaliteta i sigurnosti hrane tako da je Klasova jufka ušla u mnoge svjetske trgovačke mreže. Naša jufka dostupna je u tržnim lancima kao što su njemački Real, austrijski Billa i Merkur, švicarski Otto’s, zatim na amazon.com, globalimportexp.com, parthenonfoods.com, balkanbuy.com  - kazao je, tim povodom, Muamer Valjevčić, menadžer izvoza u kompaniji Klas d.d. Sarajevo.

Vrhunski kvalitet jufke Klas osigurava bogatim proizvodnim znanjem i iskustvom, kao i strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom, ISO, HACCP i Halal.

Inače, vrijednost izvoza komapnije Klas d.d. Sarajevo u januaru ove godine iznosila je više od 800.000 KM i bila je tri puta veća u odnosu na vrijednost izvoza u istom mjesecu prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik